Интересна работна седмица в енергетиката. По–скоро определени хора и кръгове, управлявали държавата, я направиха интересна.  Бяхме убеждавани, че газова криза няма и че всичко в сектора е наред, а междувременно общественият доставчик заяви цена от близо 300 лева/МВтч за м.август. Новият – стар председател на КЕВР сподели информация, че сме получавали синьото гориво с 20% комисионна за посредници. Плащаме ние! Това заяви в социалните мрежи зам.-председателят на Изпълнителния съвет на ПП „Български възход“ Георги Самандов.

„Днес служебното правителство (на власт от едва 2 дни) беше запитано защо не се е обърнало към компания, която „ни“ била резервирала капацитет за регазификация в Гърция, като че ли България не разполага с такова дружество, в което всички ние – българите сме акционери и което видно е проспало тази възможност. Плащаме ние!

Също така разбрахме, че междусистемната газова връзка е под угрозата да не се въведе в експлоатация за новия отоплителен сезон, въпреки че редица експерти констотират от месеци малката вероятност това да се случи. Но кой се интересува от експертите, като имаме „диверсификатори“. Плащаме ние!

Диверсификаторите обаче не коментират каква е неустойката по договора с „Газпром Експорт“. Плащаме ние!

Става ясно, че диверсификацията ни струва много пари.
А на нас ни омръзна да плащаме чуждите грешки!“, категоричен е Самандов.